Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv vodního součinitele na vlastnosti vápenných malt
Kurfürstová, Nela ; Vyšvařil, Martin (oponent) ; Rovnaníková, Pavla (vedoucí práce)
Diplomová práce podává stručný popis v oblasti tradičních technologií přípravy vápenných malt pro obnovu fasád historických objektů. Teoretická část práce je zaměřena na přípravu vápenných malt tradičními postupy, použití vhodných surovin pro přípravu a vliv množství záměsové vody. Pozornost je také věnovaná dějům, které probíhají při tuhnutí a tvrdnutí vápenných malt. V experimentální části byl proveden výzkum, jehož cílem bylo posoudit vliv vodního součinitele a poměru mísení (pojivo k plnivu) na vlastnosti vápenných malt. V různých časech byly zjišťovány mechanické vlastnosti, objemové hmotnosti, smrštění, mrazuvzdornost a porozita. Na maltách byla také provedena termická analýza a zjištěn obsah uhličitanu vápenatého. Získané poznatky by mohly pomoci při rekonstrukci historických objektů.
Vliv vodního součinitele na vlastnosti vápenných malt
Kurfürstová, Nela ; Vyšvařil, Martin (oponent) ; Rovnaníková, Pavla (vedoucí práce)
Diplomová práce podává stručný popis v oblasti tradičních technologií přípravy vápenných malt pro obnovu fasád historických objektů. Teoretická část práce je zaměřena na přípravu vápenných malt tradičními postupy, použití vhodných surovin pro přípravu a vliv množství záměsové vody. Pozornost je také věnovaná dějům, které probíhají při tuhnutí a tvrdnutí vápenných malt. V experimentální části byl proveden výzkum, jehož cílem bylo posoudit vliv vodního součinitele a poměru mísení (pojivo k plnivu) na vlastnosti vápenných malt. V různých časech byly zjišťovány mechanické vlastnosti, objemové hmotnosti, smrštění, mrazuvzdornost a porozita. Na maltách byla také provedena termická analýza a zjištěn obsah uhličitanu vápenatého. Získané poznatky by mohly pomoci při rekonstrukci historických objektů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.